Jokaisessa koulussa tulisi olla opinto-ohjaaja

Puheenjohtajan Palsta | kirjoitettu: 

Tänä vuonna tulee kuluneeksi puoli vuosisataa siitä, kun ammattinimike opinto-ohjaaja tuli ensi kertaa julkisuuteen. Peruskoulu-uudistusta oli valmisteltu Koulunuudistustoimikunnan komiteassa. Sen mietinnössä vuonna 1966 esitettiin opinto-ohjaajaa jokaiseen kouluun. Asia perusteltiin näin: ”Ns. poikkeavien oppilaiden opintomenestyksen, aine- ja kurssivalintojen sekä muiden ongelmien selvittämiseksi ei riitä luokanopettajan aika, koulutus eivätkä muutkaan mahdollisuudet. Toimikunta ehdottaa, että jokaisessa koulussa tulisi olla opinto-ohjaaja, joka on saanut asianmukaisen erikoiskoulutuksen. Hänen tehtäviinsä kuuluisi toimia oppilastarkkailun ja oppilaiden tuntemuksen, erilaisten yhteistyö- ja mielenterveysongelmien sekä ammatinvalinnan ohjauksen asiantuntijana koulussa”. 60-luvulla ei nokka kauaa tuhissut. Pari vuotta meni komiteamietinnöstä ja upouuden ammatin ensimmäiset pioneerit aloittivat työskentelyn maamme kokeiluperuskouluissa.

Lue lisää…Jokaisessa koulussa tulisi olla opinto-ohjaaja

Åpopäivät 2019

Valtakunnalliset Opopäivät eli Åpopäivät 2019 järjestetään Turussa 7.-9.2.2019. Vuoden 2019 teemana on Silta tulevaisuuteen.

Åpopäivien tapahtumat järjestetään Turun kaupunginteatterin, aluehallintoviraston ja hotelli Radisson Blue Marina Palacen tiloissa Aurajoen rannoilla.

Lisätietoja osoitteessa www.opopaivat2019.fi. Sieltä löytyy tietoja tapahtuman ohjelmasta, vierailukohteista, saapumisesta ja majoituksesta. Ilmoittautuminen alkaa lokakuussa.

Varsinais-Suomen opinto-ohjaajat toivottavat kaikki tervetulleiksi Åpopäiville!